top of page
LvE Sfeer + BHP2023.001.png

Land van echo's

Land van echo's is de debuutroman van Mark Stokmans en werd gepubliceerd in mei 2022. De roman werd zeer goed ontvangen in de media en door boekhandels. Het won de Boekhandelsprijs 2023, stond op de Shortlist voor de Hebban debuutprijs en stond enkele weken in de CPNB bestsellerlijst. In juli 2023 wijdde de podcast Tussen de kaften een aflevering aan Land van echo's.

Land van Echo's

Zuid-Spanje, 1929. Herman Kruijssen zakt onder een johannesbroodboom in elkaar. Er komt een einde aan zijn jarenlange zwerftocht door Europa, na afloop van de Eerste Wereldoorlog, waarin hij vocht aan Duitse zijde. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Er ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op.

In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon: Levi. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?

Land van echo's is een monumentale roman over vriendschap, passie en onbereikbare liefde. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden.

Land van echo's is de debuutroman van Mark Stokmans en werd in Mei 2022 uitgegeven door AMBO | ANTHOS Uitgevers en kwam tot stand door bemiddeling van Sebes & Bisseling Literary Agency.

  • Winnaar Boekhandelsprijs 2023

  • Shortlist Hebban Debuutprijs 2023

online-S-RGBJAN_2001 Medium.jpg

Pers & Media

" Mark H. Stokmans debuteert met een even ambitieuze als meeslepende en aangrijpende roman."

Boekhandels

"Een verpletterend mooi Nederlands debuut. Alle ingrediënten van een mediterrane, broeierige historische roman zitten erin: politiek, liefde, haat en spanning. Vergeet je je leven niet meer...We steken het niet onder stoelen of banken: Land van echo's is HET boek van 2022..."

Hans Loeve,

Boekhandel Riemer -

Amersfoort & Groningen

NRC Journalist Wafa Al Ali bij KRO-NCRV Spraakmakers

De eerste aflevering van de podcast Tussen de Kaften werd gewijd aan Land van echo's. Met aan het slot een mooi lied geïnspireerd op het boek.

Land van echo's kopen?

Land van echo's koop je natuurlijk bij alle grote, minder grote en vooral goede boekhandels. Lokaal kopen helpt het boekenvak levend te houden. Maar als je die mogelijkheid niet hebt, dan kan je Spiegeldagen online kopen. En koop dan vooral via onderstaande link. Daar ben ik het meest mee geholpen 😉. Dank je!

bottom of page