top of page
online-S-RGBJAN_2001 Medium_edited.jpg
RUUDPOS.NL©-3111.jpeg

Mark Stokmans

Mark Stokmans (1975) is kind van een expat. Hij woonde van zijn 6de tot 11de jaar in Peru. Hij studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen.

Toen Mark jong was, emigreerden zijn grootouders naar Spanje. Vanaf toen bracht Mark er vrijwel elke zomer door. De geschiedenis, het landschap, de taal en de mensen, Mark heeft ze in zijn dna verankerd.

Mark bracht vele zomers door bij zijn opa en oma in Spanje. Het huis waar zij woonden en een - tot op de dag van vandaag - verlaten landhuis in de omgeving inspireerden samen tot het scheppen van de Alquería del Moro, het Middeleeuwse Moorse landhuis dat Herman restaureert en ten koste van alles beschermt. Dit huis, maar ook het Spaanse landschap, de mensen en de bewogen geschiedenis van Spanje, spelen een belangrijke rol in de roman.

Mark werkte ruim 11 jaar aan de twee romans, bouwend op veel research, waaronder historische studies zoals die van de historicus Paul Preston, maar ook gebruik maken van ooggetuigenverslagen en het werk van lokale amateur historici.

Op dit moment werkt Mark aan zijn derde roman die in 2026 uit zoek moeten komen.

Freelance marketing specialist

De afgelopen jaren heeft Mark het schrijverschap gecombineerd met fulltime werk in sport -en cultuurmarketing. In deze periode heeft hij ervaring opgedaan met vrijwel alle facetten van het marketing vak, van strategie tot executie. Zijn grote liefde ligt daarbij - dat zal niet verbazen - in contentcreatie.

Volg Mark op Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
C6508C95-70F2-4DA6-A31B-93CBCB7CA6B1.jpeg
bottom of page